Hallo kunstliefhebber!

Mijn eerste blog is een feit en voor mij heel spannend. Voordat ik verder ga, stel ik mij graag even voor. Misschien ken je me al, maar misschien ook nog niet. In dat laatste geval: ik ben Fatiha, wereldburger met Marokkaans Nederlandse invloeden en een grote passie voor de schilderkunst. Mijn leven speelt zich vooral af in het bruisende Rotterdam, maar ik voel me overal thuis omdat ik me niet graag laat beperken door stads- of landgrenzen.  

  

Ik schilder al heel wat jaren, maar het is pas sinds de laatste paar jaar dat ik vaker mijn penselen oppak. Helaas heb ik me te vaak laten afleiden door de drukte van alledag. En misschien is dit wel herkenbaar voor andere kunstenaars.

 

Naast het schilderen loop ik al lang met het idee om te gaan schrijven over mijn passie en alles wat daarbij komt kijken. Als reflectie voor mezelf, maar ook om mijn gedachtespinsels te delen met anderen. Bijvoorbeeld met jou. Iedere keer de boot afgehouden...want: te druk, niet weten wat te schrijven, ik schilder liever en ga zo maar door. Redenen of liever gezegd uitvluchten genoeg om het bloggen vooruit te schuiven. En waarom gewoon niet lekker schilderen in plaats van erover te schrijven? Want immers, een beeld zegt meer dan duizend woorden! Helemaal waar, en toch geloof ik dat die duizend woorden of minder een belangrijke toevoeging kunnen zijn aan dat beeld. Ik wil me niet alleen verliezen in kleuren en vormen, maar zo nu en dan eens ook een stapje terugnemen en reflecteren. 

 

Via mijn blogs neem ik je mee op avontuur door de wereld van de schilderkunst. Dat kan zijn een medium waarmee ik werk, een uitprobeersel of een kunstenaar die mij inspireert. 

 

Tot gauw!

Fatiha

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Leonie Schoppema (vrijdag, 04 juni 2021 17:55)

    Ik vind je blog en alle uitleg die je geeft heel verhelderend en duidelijk! Dank daarvoor ♥