Nieuws

A shout of peace to the world!

Samenwerking met KiranArt


 

Begin 2017 heb ik samen met Marukh Ahmad van KiranArt een schilderij gemaakt met een maatschappelijke boodschap: A shout of peace to the world! Het drieluik hangt momenteel in het Huis van Europa in Den Haag. 

 

Met dit kunstwerk willen we een brug slaan tussen de verschillende groepen in de Nederlandse samenleving.  Als kunstenaars hebben we de middelen om een verbindende boodschap uit te dragen. Daarom hebben wij onze creatieve krachten gebundeld en samengewerkt aan een verhaal, die de realiteit waarin we leven visueel maakt. Een verhaal die van alle tijden is. Met dit verhaal willen wij graag het gesprek aangaan met iedereen om ons heen. Wij willen enerzijds de ander een spiegel voorhouden, maar tegelijkertijd een hand uitreiken om nader tot elkaar te komen. Dit maken wij vooral zichtbaar door uitspraken van historische personen uit verschillende tijdsperiodes te integreren in het schilderij.  Ondanks hun verschillende achtergronden verkondigen ze dezelfde boodschap. Namelijk, die van vrede. We willen hiermee bereiken dat we vooral moeten kijken naar elkaars overeenkomsten in plaats van de verschillen.

 

A shout of peace to the world! is het eerste van een reeks schilderijen die wij samen willen gaan maken.

Wil je op de hoogte blijven van onze projecten? Like dan onze pagina Fatiha Laouikili & Marukh Ahmad - De Kunstrijders op Facebook. 

.